Uitvaart van je kind of baby

Een liefdevol afscheid

Als je afscheid moet nemen van je kind staat je wereld stil. Zeker als het een onverwacht overlijden is en er voor de uitvaart ineens van alles geregeld moet worden komt er veel op je af. Te allen tijden zullen wij aan je zijde staan en je alle mogelijkheden laten zien zodat het een afscheid is met liefde en aandacht.

Door het twee keer in mijn persoonlijke omgeving te hebben meegemaakt heb ik gezien wat er nodig is en wat belangrijk is bij het afscheid nemen van een kind. Maar ook heb ik gezien dat het voor iedereen anders is en daarom is er alle ruimte voor jouw ideeën en gedachten en bij het overlijden van een kind nemen we veel tijd je te helpen bij het maken van alle keuzes en geven je alle gelegenheid om op een liefdevolle manier afscheid te nemen van jouw kind.

De opbaring van een kindje, zodat je heel bewust afscheid kan nemen, is heel belangrijk. Er moet tijd zijn voor het afscheid en die tijd nemen wij ook. Er zijn verschillende manieren om op te baren, daarover gaan we in overleg en zullen wij jullie adviseren. Voor de kleinsten onder ons is bijvoorbeeld de ‘watermethode‘ een mooie manier. Jouw baby ligt dan tijdens de dagen van opbaring in koud water. Je kan de baby van alle kanten bekijken en de baby kan uit het water gehaald worden zodat jullie nog samen kunnen knuffelen.

Maar ook thanatopraxie kan een goede methode zijn, een lichte vorm van balseming. Zo hoeft jouw baby of kindje niet gekoeld te worden en kan je hem of haar zoveel knuffelen als je wilt.

En wanneer er broertjes of zusjes bij betrokken zijn kunnen wij ook hen betrekken bij het afscheid nemen en het voorbereiden op de uitvaart. Wij werken onder andere met prentenboeken en de DAG-box (speelgoed dat onder andere kinderen leert over de dood).

Ter inspiratie

Om je te inspireren vind je hieronder een opsomming van onderdelen waarover je kunt nadenken. Daarbij vind je een selectie van foto’s en voorbeelden van de mogelijkheden.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de uitvaartmogelijkheden van Uitvaartzorg Troostrijk? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag.

Ook wanneer je alvast meer informatie wilt, en is het moment nog niet daar, kun je ons bellen. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we samen jouw wensen en dat van jouw kind.

Je kan er ook voor kiezen om ons wensenboekje aan te vragen. Stuur ons een bericht via de mail en wij zorgen dat je het boekje thuis gestuurd krijgt.

Bekijk ook onze uitgebreide checklist waar je aan moet denken als een dierbare overlijdt.

Uitvaartzorg Troostrijk regelt uitvaarten in de omgeving van Ede, Wageningen, Bennekom, Lunteren en Veenendaal. Op verzoek ook daar buiten.

Contact

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op 06 43513601

Stel je vraag aan Sabine