Waarom Uitvaartzorg Troostrijk?

Uitvaartzorg Troostrijk is een jonge en vernieuwende uitvaartonderneming en opgericht door mij, Sabine. De naam Troostrijk is voortgekomen uit mijn meisjesnaam: Oostenrijk. Het woord Troostrijk betekent hoopvol en troostend. En dat is waar ik met mijn team voor sta.

Ik ben geboren in 1974 en opgegroeid in Ede. Ik ben getrouwd met Mike en samen zijn we gezegend met onze dochter Luna. Vrienden zeggen over mij dat ik meelevend, sterk en liefdevol ben en dat ik een organisatietalent heb.

Mijn opa Oostenrijk

Sinds kleins af aan ben ik geboeid door de dagen tussen het overlijden en het laatste afscheid. De eerste keer dat ik dit bewust meemaakte was bij het overlijden van mijn opa Oostenrijk. De begeleiding van de uitvaartverzorger en het feit dat hij ook mij zag, als 15 jarige kleindochter, vond ik zo indrukwekkend dat dit een prachtige herinnering is geworden.

Rust en licht brengen

Bijzonder is het hoe iedereen op eigen wijze omgaat met het afscheid nemen in die laatste dagen. Rust en licht brengen in donkere dagen, dat is mijn passie. Families de weg wijzen, voorzien van inspiratie en zorgen voor een zo persoonlijk mogelijk afscheid. Om die reden ben ik mijn eigen uitvaartonderneming gestart. Ik verzorg een mooi afscheid op een persoonlijke manier en besteed daarbij veel aandacht aan het begeleiden van de familie tevens bied ik de nazorg die zij nodig hebben. Ik hoef me daarbij niet aan regels  van een grote organisatie te houden. En dat zie je terug.

Nazorg

Het is fijn om families te leren kennen en zo goed en persoonlijk mogelijk contact te houden. De begeleiding van families en de bijkomende gesprekken zijn mij erg dierbaar. Na het afscheid van een dierbare vind ik het fijn om contact te houden. Af en toe een kopje koffie of thee drinken en teruggaan naar de dag van het afscheid. Horen hoe het met iedereen gaat. Is er hulp nodig bij het uitzoeken van een urn of grafsteen? Dan ga ik graag mee.

Lukt het om de draad weer op te pakken na een afscheid? Wanneer er hulp nodig is, breng ik families graag in contact met een begeleider of rouwtherapeute Sandra. Zij bieden langdurige bijstand tijdens het rouwproces.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Uitvaartzorg Troostrijk verzorgt uitvaarten in de regio Ede, Wageningen, Bennekom, Lunteren en Veenendaal. Op verzoek ook daar buiten.