Waarom Uitvaartzorg Troostrijk?

Uitvaartzorg Troostrijk is een vernieuwende uitvaartonderneming en opgericht door mij, Sabine. De naam Troostrijk is voortgekomen uit mijn meisjesnaam: Oostenrijk. Het woord Troostrijk betekent hoopvol en troostend. En dat is waar ik met mijn team voor sta.

Ik ben geboren in 1974 en opgegroeid in Ede. Ik ben getrouwd met Mike en samen zijn we gezegend met onze dochter Luna. Vrienden zeggen over mij dat ik meelevend, sterk en liefdevol ben en dat ik een organisatietalent heb.

Mijn opa Oostenrijk

Sinds kleins af aan ben ik geboeid door de dagen tussen het overlijden en het laatste afscheid. De eerste keer dat ik dit bewust meemaakte was bij het overlijden van mijn opa Oostenrijk. De begeleiding van de uitvaartverzorger en het feit dat hij ook mij zag, als 15 jarige kleindochter, vond ik zo indrukwekkend dat dit een prachtige herinnering is geworden.

Rust en licht brengen

Rust en licht brengen in donkere dagen, dat is mijn passie. Families de weg wijzen, voorzien van inspiratie en zorgen voor een zo persoonlijk mogelijk afscheid. Om die reden ben ik mijn eigen uitvaartonderneming gestart. Ik verzorg een mooi afscheid op een persoonlijke manier en besteed daarbij veel aandacht aan het begeleiden van de familie tevens bied ik de nazorg die zij nodig hebben. Ik hoef me daarbij niet aan regels  van een grote organisatie te houden en dat werkt heel erg prettig.

Nazorg

Het is fijn om families te leren kennen en zo goed en persoonlijk mogelijk contact te houden. De begeleiding van families en de bijkomende gesprekken zijn mij erg dierbaar. Na het afscheid van een dierbare vind ik het fijn om contact te houden. Af en toe een kopje koffie of thee drinken en teruggaan naar de dag van het afscheid. Horen hoe het met iedereen gaat. Is er hulp nodig bij het uitzoeken van een urn of grafsteen? Dan ga ik graag mee.

Lukt het om de draad weer op te pakken na een afscheid? Wanneer er hulp nodig is, breng ik families graag in contact met een begeleider of rouwtherapeute Sandra. Zij bieden langdurige bijstand tijdens het rouwproces.

Mijn team

De praktijk leert dat je niet alles zelf kan doen. Juist omdat ik zowel voor, tijdens als na de uitvaart of crematie de volle aandacht aan de nabestaanden wil geven. Dan is het wel zo prettig als ik mensen om me heen heb waar zowel ik als jij op kan vertrouwen.

Bij vakanties, verplichtingen of een uitje werk ik samen met mijn lieve collega’s Cecile, Marije en Majorie. Zij kunnen mijn telefoon overnemen en mijn mooie werk overnemen. Deze drie fijne collega’s verzorgen en begeleiden een afscheid op dezelfde liefdevolle manier. Ik laat met een gerust hart alles aan hen over.

Mijn vader Cor helpt geregeld als verzorger en met overbrengen en is altijd bereid om de helpende hand bij uitvaarten uit te steken. Mijn zus Daniek is erg creatief en sterk in marketing. Afhankelijk van de behoefte staat zij paraat om mij bij een uitvaart terzijde te staan. Geweldig is dat. Mijn oudste zus Sandra is rouwtherapeute, haar kan ik altijd om advies vragen wanneer ik extra hulp nodig heb in een gezin. Ook loopt zij mee met de ‘Wandeling na verlies’, die ik elk seizoen organiseer in de gemeente Ede.

Het team van Uitvaartzorg Troostrijk bestaat verder uit nichtje Sarah (22): Zij helpt mij op een frisse, blije manier. Ik vind het fijn dat de familie ook een jong gezicht bij een uitvaart ziet. Haar glimlach en onbevangenheid brengt ‘lichtheid’ in die voor veel betrokkenen vaak emotionele momenten. Dat vind ik erg belangrijk.

Mijn goede vriendin Christa helpt ook regelmatig bij uitvaarten en condoleances. Zij speelt een prettige en warme rol, en zorgt ervoor dat je gezien wordt.

Dankzij mijn man Mike kan ik dit dankbare werk doen. Hij staat thuis altijd voor me klaar en dat is fijn. Dat geeft mij de ruimte om mijn werk te doen, vooral omdat ik soms op onregelmatige tijden werk.

Uitvaartzorg Troostrijk is teamwork.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Uitvaartzorg Troostrijk verzorgt uitvaarten in de regio Ede, Wageningen, Bennekom, Lunteren en Veenendaal. Op verzoek ook daar buiten.

Contact

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op 06 43513601

Stel je vraag aan Sabine