Kosten en verzekering van de uitvaart

Kosten

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van jouw wensen. Omdat elke uitvaart uniek is, zijn ook de kosten per uitvaart verschillend. Wij denken graag met je mee en zorgen ervoor dat je niet voor onaangename en dure verrassingen komt te staan. Wij vinden het belangrijk dat jij in deze emotionele tijden met goede afspraken weet waar je aan toe bent.

Ons basistarief bevat de volgende onderdelen:

  • Organisatie en uitvoering van de uitvaart
  • Dagelijks contact t/m de dag van de uitvaart
  • Regelmatige controle van de overledene
  • Aangifte in de gemeente van overlijden en de akte van overlijden
  • Verzorgen van de rouwkaart, liturgie, bidprentje, bedankkaartje
  • Nazorg in de vorm van in ieder geval één gesprek na de uitvaart
  • Intakegesprek met Sandra (rouwtherapeute) wanneer na een bepaalde tijd blijkt dat je hulp kunt gebruiken bij de verwerking van je verlies
  • Hulp bij het opzeggen/omzetten van gegevens bij instanties en bedrijven via het Nabestaandenloket

Voor de overige onderdelen van een uitvaart, zoals de begrafenis/crematie, bloemen, de kist en vervoer, werken wij samen met andere partijen. Deze kosten tellen wij bij ons basistarief op.

Voor een crematie kan je denken aan een totaalbedrag van rond de € 6500,00. Voor een begrafenis (afhankelijk van de kosten van de gemeente of  begraafplaats) rond de € 8000,00 (hierbij zijn de kosten voor een grafsteen niet inbegrepen). De totale prijs is afhankelijk van vele factoren, één daarvan is bijvoorbeeld het aantal genodigden of waar jouw dierbare wordt opgebaard.

Het complete overzicht is voor een groot deel binnen 24 uur bij ons bekend. Zodra dit bekend is, nemen wij de kosten met jou door.

Verzekering

Uitvaartzorg Troostrijk kan de uitvaart verzorgen, ongeacht waar je een verzekering hebt afgesloten.

Bij een geldpolis kan de verzekeringmaatschappij het geld aan je overmaken om de betalingen te kunnen doen. Ook een natura polis kan in geld worden uitgekeerd maar kan wel minder waard worden daardoor. Dat is geheel afhankelijk van de voorwaarden en kunnen per polis verschillen.

Desgewenst kunnen wij contact voor je opnemen met de verzekeringsmaatschappij om onduidelijkheden weg te nemen en informatie op te vragen. Jij hebt al genoeg aan je hoofd, wij regelen het graag. Zo kun jij je volledig richten op het afscheid nemen van jouw dierbare.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de kosten en verzekeringen? Neem gerust contact met Uitvaartzorg Troostrijk op, wij staan je graag te woord.

Uitvaartzorg Troostrijk regelt uitvaarten in de regio Ede, Wageningen, Bennekom, Lunteren en Veenendaal.

Contact

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op 06 43513601

Stel je vraag aan Sabine