Wat te regelen bij een overlijden

Je moet veel regelen bij het overlijden van een dierbare. In een tijd van emoties moet je toch belangrijke beslissingen nemen. Dit doen wij graag samen met jou en wij zullen je hierbij goed begeleiden. Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op wat er geregeld moet worden als een dierbare overlijdt, vertellen we je stap voor stap wat onze werkwijze is.

Stap 1: Het overlijden laten vaststellen

Wanneer een dierbare overlijdt, bel dan als eerst de (huis)arts. De (huis)arts komt dan langs om het overlijden officieel vast te stellen. Wettelijke documenten worden door hem of haar ingevuld en getekend.

Stap 2: Afspraak maken met Uitvaartzorg Troostrijk

Als de huisarts geweest is, kan je ons bellen. Wij zijn dag en nacht bereikbaar voor jou. Tijdens ons telefoongesprek maken we een afspraak om naar jou toe te komen. Je kan ons bereiken via 06 43513601.

Stap 3: De laatste verzorging en opbaring

De laatste verzorging is erg waardevol. We bespreken daarom zorgvuldig waar deze verzorging plaats vindt en wie erbij willen zijn. Wil je zelf meehelpen? Dit is altijd mogelijk, het gebeurt zoals jij dat wenst.

Jouw dierbare thuis opbaren geeft je alle tijd om in rust afscheid te nemen, maar wil je liever dat de opbaring in een uitvaartcentrum plaats vindt dan kan dit uiteraard ook. Wij zullen jou hierin adviseren.

Uitvaartzorg Troostrijk werkt met een natuurlijke manier van opbaren, genaamd; Bio Sac 200. Met deze methode kan je zonder koeling worden opgebaard. We hebben er zeer goede ervaringen mee. Het zorgt ervoor dat een overledene niet zo erg koud wordt en er geen geluid van de koeling aanwezig is in de opbaarruimte. Het zorgt er nog meer voor dat je in alle rust afscheid kan nemen van jouw dierbare.

Er zijn ook andere manieren van opbaren, wanneer Bio Sac 200 niet de beste methode lijkt gaan we kijken naar wat wel het beste is voor jouw dierbare.

Stap 4: De uitvaart

Als de verzorging heeft plaatsgevonden, richten wij ons op de dagen die komen gaan. Hoe gaat het afscheid er uit zien, wat zijn de wensen van de overledene en de nabestaanden? Wanneer gaat de uitvaart plaatsvinden, waar en hoe laat?

Stap voor stap komen onderwerpen zoals hieronder beschreven aan bod:

 

Stap 5: Nazorg

Wanneer jij het wenst, bieden wij je de nazorg die jij nodig hebt na de uitvaart. Het kan helpen in jouw rouwproces om erover te blijven praten. Wij staan heel graag met een luisterend oor voor je klaar. Wij geloven dat we in liefde een verbinding kunnen maken met elkaar en dat wij je troost kunnen bieden met onze rouwtherapie of met simpelweg een gesprek op het moment dat je dat nodig hebt.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de werkwijze van Uitvaartzorg Troostrijk? Neem gerust contact met ons op, wij helpen jou graag.

Een uitgebreide checklist waar je aan moet denken als een dierbare overlijdt, vind je hier.

Is het moment nog niet daar, maar wil je wel graag meer weten? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan zodat wij jouw wensen samen kunnen bespreken. Je kan er ook voor kiezen ons wensenboekje aan te vragen. Stuur ons een bericht en wij zorgen dat je het boekje thuis gestuurd krijgt.

Contact

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op 06 43513601

Stel je vraag aan Sabine