WereldLichtjesDag

Ieder jaar op de 2e zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.


ONTSTAAN VAN

WereldLichtjesDag

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, door The Compassionate Friends. Inmiddels worden er wereldwijd, op de 2e zondag van december om 19.00 uur lokale tijd, kaarsen gebrand voor overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag, ieder uur ergens op de wereld, kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. Op diverse locaties in Nederland worden herdenkingsbijeenkomsten gehouden.


MEEDOEN?

Je bent van harte welkom!

Als je een kind hebt verloren ben je van harte uitgenodigd. Er zijn mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot ouderen. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom op een locatie bij jou in de buurt. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

WereldLichtjesDag Ede

Waar

Terrein Huis Kernhem, Kernhemseweg 7 in Ede

Wanneer

Zondag 10 december 2023

Hoe laat

Inloop 18.30 uur, we steken de kaarsjes aan vanaf 19.00 uur

Telefoon

06-43513601

Email

info@uitvaartzorgtroostrijk.nl

Je bent van harte welkom! Wij zorgen voor het kaarsje, muziek en een kopje koffie of thee.. De entree is gratis.

Opgeven: Indien je wenst zal deze avond de naam van jouw kind genoemd worden. Het zou fijn zijn als jij je wilt opgeven zodat we ongeveer weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Je kan een mail sturen naar: info@uitvaartzorgtroostrijk.nl. Wil je er dan bij vermelden of je wilt dat wij de naam van jouw kind noemen? Graag daarbij geboorte- en sterfdatum vermelden.

Wanneer je wilt kan jij ook jouw verhaal met ons delen. Dat mag je zelf doen of wij kunnen het voor jou voorlezen, dan ontvangen wij jouw verhaal graag uiterlijk 8 december via de e-mail.

Daarom

omdat ieder lichtje een verhaal is
groter dan alle woorden
van missen en dood
van liefde levensgroot
die we spraken en hoorden
daarom maken we licht.

omdat samen niet alleen is
als de dagen donker zijn
zo ver weg zo dichtbij
de sterren ver voorbij
delen in liefde en pijn
daarom maken we licht

Floortje Agema uit ‘Jij wordt gekend

Thuis herdenken

Mocht je de herdenking niet kunnen of willen bijwonen, dan kun je ook thuis om 19.00 uur een kaars branden. Wij stellen het op prijs als je anderen wilt oproepen om hetzelfde te doen.

World Wide Candle Lighting is een mooi initiatief, waar iedereen aan mee kan doen. Ook mensen die zich nauw betrokken voelen, steken vaak een kaarsje aan om zo hun medeleven te tonen. Samen zorgen we ervoor dat er in de gehele wereld een lint van lichtjes ontstaat.

Contact

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op 06 43513601

Stel je vraag aan Sabine