Vrijwillig levenseinde

Omdat ik er zelf niet genoeg van af weet en ik graag informatie met anderen deel, bedacht ik mij een lezing te organiseren in samenwerking met de NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde) om de informatie niet alleen voor mezelf te houden. Zo kunnen ook anderen die er meer van willen weten en geïnteresseerd zijn naar de mogelijkheden en onmogelijkheden, de informatie ontvangen.

Moeilijk onderwerp.

Het onderwerp ligt nog altijd moeilijk in onze maatschappij. En de verschillen in mening zijn groot. Omdat ik het zo’n ontzettend persoonlijk onderwerp vind, is mijn mening dat ik graag iedereen in z’n eigen waarde laat. Een voorbeeld is dat mijn reclameburo de advertentie voor in de krant liever niet wilde maken omdat zij niet achter het onderwerp staan. Dat mogen zij beslissen en ik regel dan dus gewoon iemand anders die het voor me kan maken.

Waarom deze lezing.

In mijn werk kom je het onderwerp nu eenmaal tegen, het is een heftig proces voor iedereen. Voor degene die de beslissing maakt en voor de familie. Ook binnen een gezin kunnen de meningen verschillen, dat maakt het natuurlijk nog heftiger. Om dat beter te begrijpen wil ik er meer vanaf weten. Hoe werkt het nu precies, wat kan er wel en wat kan er niet.  Wie begeleidt een gezin in dit proces. Waar kunnen zij terecht met hun verhaal. Ik wilde deze informatie niet alleen voor mezelf houden nadat ik contact had opgenomen met het NVVE en zij graag een lezing wilden komen geven over dit onderwerp. Dus ik prikte een datum en nodig jou hierbij uit om te komen luisteren.

Waarom euthanasie?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand voor euthanasie zou kiezen. Een ongeneeslijke ziekte is een reden om te kiezen voor een vrijwillig levenseinde, als de pijn te groot wordt, het gevecht te heftig. Een andere reden kan zijn dat voordat je ziek bent aan geeft dat wanneer je iets overkomt, waardoor er geen kwaliteit van leven meer is, er gekozen kan worden voor euthanasie. Ook psychische problemen kunnen een reden zijn om niet meer te willen leven, dat het leven voor lange tijd een grote last is, misschien wel al het hele leven. Wat mij betreft kan niemand voor iemand anders bepalen wanneer een gevecht met een ziekte genoeg is geweest, teveel is geweest. En moeten we respect opbrengen voor hen die hiervoor kiezen.

Lezing.

De lezing geeft ons informatie over hoe het nu precies werkt als het over euthanasie gaat. De heer Han Sparnaay geeft ons de informatie over de mogelijkheden en onmogelijkheden van euthanasie en alle informatie over wilsverklaringen. De lezing vindt plaats op donderdag 19 april om 19.30 uur in Schaapskooi de Maanderbuurt aan de Erasmusstate 87 te Ede. Deelname is gratis maar we willen wel graag weten of je komt, dus geef je op via de mail of telefoon. Meer informatie kan je tevens vinden op de website; https://www.uitvaartzorgtroostrijk.nl/lezing-vrijwillige-levenseinde/

Ik hoop dat je mij door mijn blog steeds beter leert kennen. Want persoonlijk contact vind ik erg belangrijk als het om zoiets belangrijks als een afscheid gaat. Wil je meer weten over mij? Neem dan gerust contact met mij op via 06-43513601 of kijk op www.uitvaartzorgtroostrijk.nl