Lezing vrijwillige levenseinde

Onlangs ben ik me gaan afvragen hoe ik kijk naar euthanasie en als ik eerlijk ben weet ik dat niet zo goed. Maar wat ik wel weet is dat iedereen daar z’n eigen beslissing in zou mogen maken en hier een eigen mening over mag hebben. Ik kwam er ook achter dat ik er eigenlijk niet genoeg van af weet en ben op zoek gegaan naar antwoorden. Om die antwoorden met jullie te delen, heb ik contact opgenomen met het NVVE (Nederlandse vereniging voor een vrijwillig levenseinde) en zij komen over dit onderwerp een lezing geven.

Graag nodigen wij jou uit om naar Han Sparnaay van de NVVE te komen luisteren, hij gaat ons vertellen wat er mogelijk en niet mogelijk is wat betreft vrijwillige levenseinde.

Wij weten dat denken, praten en beslissen over de laatste levensfase niet eenvoudig is. Het liefst schuiven we de dood ver voor ons uit. Aan de andere kant willen we graag de regie zo lang mogelijk in eigen hand houden. Maar dat kan alleen als we tijdig nadenken over wat we wel en niet willen en hierover praten met onze (huis)arts en naasten. Om keuzes te maken en beslissingen te nemen, is het goed om te weten wat kan en wat niet en wat dokters en zorgverleners kunnen doen met jouw wensen en welke wetten en regels belangrijk zijn. Tijdens deze lezing wordt onder meer aandacht besteed aan de (on)mogelijkheden van euthanasie en de rol van wilsverklaringen.

De lezing vindt plaats op donderdag 19 april om 19.30 uur in Schaapskooi de Maanderbuurt aan de Erasmusstate 87 te Ede. Deelname is gratis maar we willen wel graag weten of je komt, dus geef je op via de mail: info@uitvaartzorgtroostrijk.nl, stuur een persoonlijk bericht via facebook of bel Sabine 06-43513601.