Zorgen voor.

Dat is wat wij doen. Wij zorgen voor de families die op ons pad komen en er voor kiezen het afscheid van hun dierbare door Uitvaartzorg Troostrijk te laten verzorgen.

En het zorgen voor begint bij het kennis maken, vragen stellen en er achter komen wat belangrijk is voor de familie.

Wat als eerste belangrijk is voor ons om te weten is waar hun dierbare mag worden opgebaard en door wie zij willen dat hun dierbare wordt verzorgt. Soms wil de familie het zelf doen, soms is de thuiszorg of personeel van een verzorgingstehuis degene die de verzorging op zich neemt maar ook vaak vraagt de familie of wij dat willen verzorgen.

Heel bewust kiezen wij ervoor om de verzorging zelf te doen, wij huren hier niemand voor in. Wij vinden het bijzonder fijn om zelf te doen. Het schept nog meer een band en aan het bed komen de herinneringen en verhalen juist naar boven. En die willen wij graag horen, zodat wij de overledene en zijn of haar familie beter kunnen leren kennen.

Wij nemen de tijd en bespreken alles wat wij doen en eerlijk gezegd is dat zo min mogelijk. Wij geloven er in om het lichaam zoveel mogelijk rust te gunnen en zo natuurlijk mogelijk op te baren.

Ook proberen wij familieleden altijd te motiveren om mee te helpen, of er in ieder geval bij te zijn. Het is zo’n intiem moment en dat delen wij graag met de familie die hun dierbare wellicht hun hele leven hebben gekend. Wij herinneren ons een gezin waarvan partner, dochters, schoonzoons en kleinkinderen met elkaar om het bed stonden tijdens de verzorging. Het eerste begin van het afscheid nemen van hun geliefde partner, vader en opa. Zo prachtig en liefdevol, dat gunnen wij iedereen.

Wanneer wij alle tijd hebben genomen met de familie en elkaar al beter hebben leren kennen bespreken wij ook waar hun dierbare moet worden opgebaard. Dat kan op bed, in de kist, op een opbaarplank. Er zijn vele mogelijkheden als er thuis wordt opgebaard. Maar uiteraard is opbaring in een uitvaartcentrum ook mogelijk. In Ede zijn meerdere opties die wij met de familie bespreken.

Dankbaar zijn wij altijd weer dat wij in heftige tijden een grote en dankbare rol mogen vervullen bij het overlijden van een dierbare. En voor ons begint dat bij de verzorging.