Blog wandeling na verlies 17/12/2017

Uitvaartzorg Troostrijk, wandeling na verlies

Nazorg

Vanaf het eerste moment dat ik uitvaartverzorger werd voelde ik dat ik meer wilde doen dan alleen een uitvaart regelen. Ik vind de nazorg dan ook net zo belangrijk. Je bent op zo’n intiem moment aanwezig in iemand z’n leven dat ik niet zomaar weer afscheid wil nemen. Ik ga dan ook na het afscheid op bezoek bij de familie(s) van de overledene(n), drink een kopje thee en we kletsen over hoe het nu gaat. Wil het allemaal een beetje lukken? Wat ervaar je nu je alleen over blijft? Krijg je genoeg aanloop? Ik ben oprecht geïnteresseerd en hoop zo te signaleren wanneer er misschien extra hulp nodig is. Als het na een tijd nog niet wil lukken, als de dagen nog zo donker blijven.

 

Hulp

Er is veel hulp beschikbaar in de vorm van therapeuten en rouwbegeleiders. Voor elk wat wils, intensief of gewoon af en toe een keer. Maar pak het aan als het gewoon moeilijk voor je is. Niemand hoeft zich ervoor te schamen dat het moeizaam gaat om je leven weer te gaan leven. Het is nogal wat, afscheid nemen van een dierbare. Iemand waar je misschien vele jaren mee samen geleefd hebt en die je ontzettend mist. Ik wil je hierin graag op weg helpen.

 

Wandeling na verlies

Vaak merk ik dat nabestaanden op een gegeven moment niet meer over hun verdriet durven te praten, ze voelen dat de maatschappij wil dat ze door moeten gaan. Maar het is juist zo belangrijk dat je blijft praten, over de herinneringen, over het afscheid. De wandeling na verlies was snel bedacht, het moest vooral laagdrempelend zijn zodat het, voor iedereen die wil, makkelijk is om aan te sluiten. De wandeling organiseren wij 1x per seizoen in de omgeving van Ede. We wandelen een 1 uur en sluiten af met een lekker kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Je mag je verhaal vertellen, wie ben je, wat heb je meegemaakt en hoe gaat het nu met jou. We luisteren naar elkaar, delen ervaringen en genieten van de natuur.

 

Wandeling 23 september

Het was een warme zaterdag toen we in september een wandeling organiseerden. Heerlijk weer om in het bos te wandelen. Er was 1 aanmelding binnen gekomen en ik keek er naar uit om deze mevrouw te ontmoeten. Het was een wandeling om nooit te vergeten. Liefdevolle herinneringen, een lach en een traan. Het was een wandeling precies zoals ik ze bedoeld heb. Je verhaal kunnen doen, er even helemaal in zitten, huilen en lachen. Het mag er allemaal zijn. Ik heb aandacht voor jouw verhaal, voor hoe het met jou gaat.

 

Zondag 17 december

De volgende wandeling staat op zondag 17 december gepland. We wandelen vanaf Kaasboerderij Hoekelum in Ede en verzamelen daar om 14.15 uur. We starten de wandeling om 14.30 uur. Wil je graag meelopen, dan is het fijn dat jij je aanmeldt zodat wij weten op hoeveel wandelaars we kunnen rekenen. Stuur een mailtje naar info@uitvaartzorgtroostrijk.nl of bel Sabine op nummer 06-43513601.

 

Meer weten over mij?

Ik hoop dat je mij door mijn blog steeds beter leert kennen. Want persoonlijk contact vind ik erg belangrijk als het om zoiets belangrijks als een afscheid gaat, van de verzorging tot de uitvaart. Ik ben er voor je. Wil je meer weten over mij? Neem dan gerust contact met mij op via 06-43513601 of kijk op info@uitvaartzorgtroostrijk.nl

Uitvaartzorg Troostrijk, wandeling na verliesUitvaartzorg Troostrijk, wandeling na verlies