Troostrijk is er voor u

Wanneer bij ons de telefoon gaat en een overlijden wordt gemeld, is dat verdrietig nieuws. Wij willen voor u klaar staan op het moment dat u genoeg heeft aan uw verdriet. Wij creëren ruimte om te rouwen en laten het verdriet er zijn. Troostrijk is er voor u. Maar wat komt er op u af wanneer u het telefoontje pleegt naar ons? Wij bereiden u er op voor in dit blog.

Uw verhaal

De telefoon gaat, er wordt een overlijden gemeld.Wij zorgen er voor dat wij altijd binnen ¾ uur bij u thuis zijn om u bij te staan. Graag horen wij uw verhaal. Als er kennis gemaakt is en u voelt zich iets rustiger, begeleiden we u om de juiste keuzes te maken gedurende de dagen die komen.

De opbaring

Wat zijn uw wensen wat betreft de opbaring? Wilt u in alle rust thuis afscheid nemen, of wilt u ten alle tijden bij uw dierbare kunnen zijn in een 24-uurs kamer van een uitvaartcentrum? Alles is mogelijk en wij helpen graag om een keuze te maken.

De verzorging

U kunt de verzorging zelf doen of meehelpen, maar u kunt dit ook met een gerust hart overlaten aan ons team. Vaak weet u pas op het moment zelf wat het beste voelt.

De afscheidsdienst

Wilde uw dierbare begraven of gecremeerd worden en welke dag kunnen wij daar voor inplannen? Wij kunnen u adviseren in mooie, rustgevende locaties waar een afscheidsdienst of condoleance gehouden kan worden.

Hoe gaat de afscheidsdienst eruit zien? Welke muziek moet er gespeeld worden, wie gaat er wat zeggen? We nemen alle mogelijkheden door. Live muziek, het levensverhaal, kinderen/kleinkinderen die kaarsen willen aansteken tijdens het afscheid, strooibloemen in het graf. Alles is mogelijk zolang het past bij u en uw dierbare.

Desgewenst kunnen wij contact opnemen met uw dominee of pastoor om de dankdienst te bespreken, waarin u samen de liederen en teksten uitzoekt die passend zijn voor u. Wij plegen de telefoontjes en bespreken de mogelijkheden direct met u.

Persoonlijke rouwkaart

Wanneer de details wat betreft datum, plek en tijden bekend zijn, kunnen wij de rouwkaart voor u maken. Waar hield uw dierbare van? Wij laten zijn of haar persoonlijkheid naar voren komen in de kaart door middel van mooie beelden. Wij kunnen helpen met het bepalen van de tekst of misschien weet u al precies wat er op de kaart moet komen te staan.

Draaiboek

De kaarten zijn de deur uit, ondertussen is ook de aangifte van overlijden gedaan, de rouwauto en rouwkist zijn besteld, de bloemen geregeld en er is contact geweest met de eigenaar van de locatie waar u het afscheid wilt houden. Niet onbelangrijk zijn ook de kosten die daaruit voorvloeien, deze bespreken wij zo snel mogelijk met u.

Terwijl wij alle details in een draaiboek zetten en alle regeldingen uit handen nemen, komt u toe aan het afscheid nemen van uw dierbare. Op uw eigen tijd, in uw eigen tempo.

Een persoonlijk afscheid

De dag van het afscheid breekt aan, alles wat er voor u geregeld is komt samen. U zult aan het einde van de dag terugkijken op een compleet en persoonlijk afscheid, aan het begin van de rouw die nog gaat komen.

Nazorg

Na het afscheid houden wij contact met u omdat wij graag willen weten hoe u het afscheid heeft ervaren, hoe het met u gaat, of u hulp nodig heeft met papierwerk en wellicht in een later stadium hulp nodig heeft bij de verwerking van dit verlies.

Uitvaartzorg Troostrijk

Contact maken met de mensen om ons heen, heeft ons gedreven tot het beginnen van een uitvaartonderneming in Ede. Wij doen er alles aan om het afscheid te laten verlopen zoals uw dierbare dat gewild zou hebben. Zodra het enigszins mogelijk is, geven wij u rust in het hele proces zodat u naast het bedenken en maken van beslissingen ook toe komt aan uw verdriet. Wij zijn er voor u.

Neem voor meer informatie contact met ons op.