Tijd.

Er zijn momenten dat het goed is om te kijken naar wat er nu is en of dat nog wel bij je past en nog wel goed voor je is.

Deze vraag heb ik mijzelf de afgelopen maanden gesteld en gelukkig kan ik zeggen dat het nog past en dat het ook goed voor mij is.

En ik ben gaan kijken naar wat nog altijd belangrijk is voor mij in dit bijzondere werk en voor mij is dat; tijd nemen. Tijd nemen voor de families waarmee ik samen mag werken.

En dat is dan ook direct datgene waarin ik mij onderscheid van de grote organisaties die ditzelfde mooie werk doen. Ik kan zoveel tijd nemen dat nodig is, en dat kan de ene keer helemaal niet veel zijn maar veel vaker is er ruimte nodig voor meer dan alleen een afscheid regelen. Tijd om te luisteren, om de verhalen aan te horen, om te mogen delen in de herinneringen. En steeds weer afstemmen of dat wat ik regel nog klopt, of het nog goed voelt en of er misschien dingen anders geregeld moeten worden.

Ik vertel veel, probeer te inspireren en luister. Om zo tot een persoonlijk afscheid te komen. En dat kan voor de één groots en meeslepend zijn en voor de ander klein en intiem. En hoe fijn is het, dat het zo kan tegenwoordig. Dat we niet meer hoeven te kijken naar hoe een ander het heeft gedaan of hoe het ‘hoort’.

Overal over na moeten denken is wel erg vermoeiend in een tijd waarin al jouw energie naar de rouw gaat. En dat besef ik mij maar al te goed. Dus daarom is óók die tijd zo belangrijk. Dan heb je genoeg ruimte om na te denken over alles en hoef je geen overhaaste beslissingen te nemen.

En wanneer ik in de toekomst die tijd zal blijven nemen voor iedereen die op mijn pad komt dan zal ik wellicht vaker hulp in moeten schakelen om die tijd ook te kunnen waarborgen. Onder andere mijn lieve vader helpt mij geregeld met een verzorging en als assistentie bij een afscheid maar ook met mijn fijne collega Cecile werk ik steeds meer samen. Tijdens vakanties maar ook als extra ondersteuning in mijn mooie werk.

En zo stap ik straks in het zesde jaar van Uitvaartzorg Troostrijk. Nog altijd vol overgave en met alle tijd van de wereld.

Sabine
Cecile – Cecile Uitvaartzorg https://cecileuitvaartzorg.nl/