Mooiste afscheid voor hun vader.

Op een woensdagmiddag belt Marijke. Haar vader zal binnenkort komen te overlijden en ze wil met haar broer en zus alvast wat dingen bespreken. Ze hebben mij gevonden via internet en mijn website en uitstraling spreekt hen erg  aan. Ze willen alleen niet in het verzorgingstehuis afspreken en ze wonen niet in Ede, dus hoe kunnen we dat oplossen? Ik zeg; “dan spreken we af bij mij thuis, in een huiselijke sfeer praat het ook veel prettiger”.

Ze kwamen die avond wat lacherig binnen en dat brak eigenlijk meteen het ijs. Ik had direct een klik met deze familie. Liefdevol en respectvol naar elkaar maar vooral ook veel humor. Zo’n band met elkaar, daar droomt toch elke familie van? Samen zorgen voor hun ouders en nu voor hun vader het mooiste afscheid regelen die ze maar kunnen bedenken.

Paard met wagen en vlinders.

Toen kwamen de plannen; paard met wagen, vlinders, afscheidsdienst met geestelijk verzorger Astrid, condoleance avond voor de afscheidsdienst en nog een samenzijn met familie en vrienden na de crematie. Ze willen iedereen de kans geven afscheid te nemen en hen te komen ondersteunen, niemand wordt vergeten. Aan alle details wordt gedacht en wanneer hun vader een week na onze afspraak komt te overlijden kon ik direct alles gaan regelen.

Lekker in zijn eigen bed.

Als eerste heb ik samen met de kinderen hun vader verzorgd, met veel liefde en aandacht kon hij in zijn eigen bed blijven, op zijn eigen kamer. Zo konden ze bij hem zijn wanneer ze wilden en in alle rust afscheid van hem nemen.

Vervolgens ben ik achter de schermen alles verder gaan regelen door contact op te nemen met het crematorium, het verzorgingstehuis, het rouwvervoer etc. De dag van het afscheid tot in de puntjes plannen vind ik heerlijk om te doen, net zo lang tot het allemaal klopt voor de familie, dit komt allemaal samen in een overeenkomst waar alle prijzen in besproken worden en als laatste een draaiboek waarin alle details van de dag staan, zodat de familie een goede verwachting van de dag heeft en ze deze dag alleen nog maar in zich op hoeven te nemen tot een mooie herinnering voor later.

Soesjes met chocolade.

De condoleance avond verloopt zoals verwacht, veel familie en vrienden komen afscheid nemen van hun man en vader en komen hen sterkte en kracht wensen voor het afscheid. Mijn twee lieve vriendinnen Christa en Nancy hebben geholpen met het schenken van de koffie/thee en het serveren van de soesjes. Met mijn vriendinnen samenwerken geeft een extra dimensie aan mijn werk, ik voel me gedragen door hen en ben ze erg dankbaar voor hun hulp en zo kan ik het naar de families zo persoonlijk mogelijk houden.

Een dag met een lach en een traan.

De afscheidsdienst de volgende dag is liefdevol met veel mooie muziek, herinneringen en anekdotes. Het is precies gegaan zoals ze het hebben bedacht en de bijdrage van Astrid, zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen maakte het compleet en persoonlijk. Na de dienst zijn de vlinders losgelaten door zijn vrouw in de vlindertuin waaraan hij nog heeft meegewerkt.

Het is op de dag van het afscheid perfect weer voor de rit met paard en wagen naar het crematorium. Wat een indrukwekkende stoet! Ook de genodigden hebben ervoor gekozen om achter de paard met wagen en paardentram aan te rijden, wat een mooi gebaar. Omdat de familie de dag heeft laten filmen zijn er prachtige beelden gemaakt met een drone, die de stoet van bovenaf heeft gefilmd. Toen ik deze beelden voor het eerst zag kreeg ik er kippenvel van, prachtig en wat een waardevolle herinnering.

In het crematorium hebben zij samen afscheid genomen van hun man, vader en opa, onder begeleiding van prachtige muziek en een glaasje Jonge Jenever op de kist. Het was een dag met een lach en een traan, precies zoals hun vader het zou hebben gewild.

Meer weten over mij?

Ik hoop dat u mij door mijn blogs steeds beter leert kennen. Want persoonlijk contact vind ik erg belangrijk als het om zoiets belangrijks als een uitvaart gaat. Wilt u meer weten over mij? Neem dan gerust contact met mij op via 06-43513601of info@uitvaartzorgtroostrijk.nl