Dat je kind niet vergeten wordt

shutterstock_404839798

Nadat we in het in het eerste blog hebben gehad over de aan te snijden onderwerpen, wordt dit een persoonlijk onderwerp. Wij willen u graag vertellen waarom wij Wereldlichtjesdag organiseren. Steekt u ook een kaarsje aan?

Nazorg

Een belangrijk deel van Uitvaartzorg Troostrijk is de nazorg. Wij vinden het belangrijk dat nabestaanden ook na de uitvaart door ons worden gehoord en gezien. Soms kan het helpen om lotgenoten te ontmoeten, wij maken dit mogelijk.

Wereldlichtjesdag

Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Verdriet dichtbij

Vorig jaar heb ik deze avond voor het eerst mogen organiseren, het was mijn eerste jaar als uitvaartverzorger en ik heb direct mijn kans gegrepen dit evenement naar Ede te halen. De belangrijkste reden is dat twee van mijn beste vriendinnen beide een kindje hebben verloren. Dit verdriet van dichtbij meemaken doet veel met je en het maakt dat je er voor ze wil zijn en naar ze wil luisteren. Zo heb ik ook naar hun wens geluisterd dat een  herinneringsavond met lotgenoten zo fijn is. Dat je over je kind kan vertellen, dat zijn of haar naam weer genoemd kan worden. Dat je kind niet vergeten wordt.

Daarom

Daarom organiseren wij Wereldlichtjesdag in Ede, omdat wij geloven in het verdriet samen delen.

Wilt u zich nog aanmelden voor deze avond? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Geschreven door Sabine