Ise

Haar moeder belde mij op een zaterdag. Zij vertelde dat ze moest gaan bevallen van haar baby, die was overleden in haar buik. Bijna uitgerekend zijn en dan zo’n bericht ontvangen is mensonterend. Wanhoop, ongeloof, verdriet en toch ook nog een beetje hoop dat ze levend ter wereld zal komen. Hoe kom je heen door de uren, dagen wachten tot jouw baby ter wereld komt en je bijna direct weer afscheid moet nemen. Iris en Leon komen er samen doorheen en Ise wordt op dinsdag 7 juli 2015 geboren.

Bijzonder

Tijdens ons eerste gesprek ontstaat er direct een klik tussen Iris en mijzelf. Ik wilde alleen maar heel graag het afscheid voor hun kleine meisje regelen en zij wilde heel graag dat ik het voor hen zou regelen.  Nog altijd vind ik het bijzonder dat wij zo’n klik hadden terwijl we elkaar alleen door de telefoon hadden gesproken. En nog altijd ben ik dankbaar dat ik Iris en Leon heb mogen begeleiden de dagen na de geboorte tot en met het afscheid.

Prachtig afscheid

In ons gesprek door de telefoon vroeg Iris of ze goed verzekerd was, zodat ze haar dierbare meisje een prachtig afscheid kon geven. Gelukkig was dit het geval en hadden ze geen zorgen om de kosten.

Het is voor ouders, die een kindje op zo’n manier verliezen, soms zo moeilijk te bevatten wat hen is overkomen dat het bespreken van het afscheid beetje bij beetje tot stand komt en niet alles in één gesprek. In een rustig tempo alles bespreken wat mogelijk is. Tijd nemen, je bent zoveel verloren en daarvoor mag je alle tijd nemen die mogelijk is.

Het afscheid is in besloten kring, met hun dierbaren om hen heen. Het is prachtig weer, de zon schijnt. Maar de warmte van de zon was niet nodig geweest, er is genoeg warmte en liefde om hen heen. Bij haar grafje nemen ze afscheid van hun lieve Ise met muziek en mooie, liefdevolle woorden.

Aandacht

We zijn nu ruim 2 jaar verder en nog altijd is er contact tussen ons. De klik is blijven bestaan en ik heb nog altijd warme herinneringen aan de tijd dat ik Iris en Leon mocht begeleiden. Ik probeer ze te blijven steunen en aandacht te geven in hun verdriet, want altijd is er het gemis van kleine Ise. Maar doordat zij altijd in hun gedachten is en nooit zal worden vergeten zal ze altijd blijven bestaan.

Meer weten over mij?

Ik hoop dat je mij door mijn blog steeds beter leert kennen. Want persoonlijk contact vind ik erg belangrijk als het om zoiets belangrijks als een uitvaart gaat. Wil je meer weten over mij? Neem dan gerust contact met mij op via 06-43513601of kijk op info@uitvaartzorgtroostrijk.nl