Dat je kind niet vergeten wordt.

shutterstock_404839798

Wij willen je graag vertellen waarom wij Wereldlichtjesdag organiseren. Steek je ook een kaarsje aan op zondag 11 december?

Nazorg

Een belangrijk deel van Uitvaartzorg Troostrijk is de nazorg. Wij vinden het belangrijk dat nabestaanden ook na de uitvaart door ons worden gehoord en gezien. Soms kan het helpen om lotgenoten te ontmoeten, wij maken dit mogelijk.

Wereldlichtjesdag

Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Licht, warmte en troost

We hopen deze herdenking licht, warmte en troost te bieden. Voor ons mag het verdriet en gemis er zijn. In al zijn vormen.

Het terrein waar we Wereldlichtjesdag organiseren wordt verlicht met fakkels en kaarsjes. Een kaarsje voor elk kind dat we gaan herdenken is ook aanwezig. We kunnen ons opwarmen aan een kopje koffie, thee of warme chocolademelk en fijne collega Andrew Reynolds komt dit jaar de avond compleet maken met muziek.

Verdriet dichtbij

Dit jaar organiseer ik deze avond voor de 6e keer, in mijn eerste jaar als uitvaartverzorger heb ik direct mijn kans gegrepen dit evenement naar Ede te halen. De belangrijkste reden is dat twee van mijn beste vriendinnen beide een kindje hebben verloren. Dit verdriet van dichtbij meemaken doet veel met je en het maakt dat je er voor ze wil zijn en naar ze wil luisteren. Zo heb ik ook naar hun wens geluisterd dat een herinneringsavond met lotgenoten zo fijn is. Dat je over je kind kan vertellen, dat zijn of haar naam weer genoemd kan worden. Dat je kind niet vergeten wordt.

Daarom

Daarom organiseren wij Wereldlichtjesdag in Ede, omdat wij geloven in het verdriet samen delen.

Heb je vragen over deze herdenking of wil je smaen met ons jouw kind herdenken, neem voor meer informatie contact met ons op of lees de informatie op de website (volgt).